KARHINIEMEN HISTORIIKKIKARHINIEMI 

Karhiniemi on kylä ja niemi Huittisissa Satakunnan maakunnassa. Se sijaitsee noin viisi kilometriä kaupungin keskustaajaman Lauttakylän luoteispuolella. Karhiniemen kylä on osa laajaa Kokemäenjoen laakson viljelyaukeaa. Pohjoisesta virtaava Kokemäenjoki kääntyy Karhiniemen kohdalla länteen kohti Selkämerta ja sen mutkaan muodostuu joen länsipuolelle noin 1–2 kilometrin levyinen niemi. Kokemäenjoen vastakkaisella rannalla sijaitsee Ripovuori, jonka laelta avautuu näköala Karhiniemeen.

Karhiniemeä pidetään Huittisten vanhimpana kylänä ja siellä on jo 1200-luvulla ollut myös paikkakunnan ensimmäinen kirkko. Sen paikalla on nykyään muistomerkki. Karhiniemessä sijaitsee lisäksi Hiidenkallio-niminen kallio, jossa on muinainen uhrilähde. Perimätiedon mukaan lähdettä on käytetty paikallisten asukkaiden kastamiseen kristinuskon saapuessa Huittisiin.

Historiikki-jutut  


Tervetuloa säilyttämään kotikylämme Karhiniemen vanhoja tietoja!

Toivomme palautetta, juttuja ja kuvia Karhiniemen historiasta tietäviltä!

Historioitsijat : 

Irja-Liisa ja Kauko Marku    ilmijakake@gmail.com  

Heikki Kiiski    rufftrans@suomi24.fi

Karhiniemen kyläseura ry / posti(at)karhiniemi.fi

Antti Suomela(at)turvasuomela.fiHistoria jutut
 
Kylähistorioitsijat Heikki Kiiski, Irja-Liisa ja Kauko Marku herättelevät lukijan mielenkiintoa Suomen, Huittisten ja Karhiniemen kylän historiaan. 
Mukavia lukuhetkiä! 


Karhiniemen kantatilat ja torpat - Katso tästä iso karttakuva

Kantatila on maanmittaussanastoa ja se liittyy ositukseen. Kantatila on Kielitoimiston sanakirjan mukaan "tila joka lohkomisessa on jäänyt emätilasta jäljelle, päätila".
Kuvamuistoja

Etsi