header-logo

Historiikki


Karhiniemi on kylä ja niemi Huittisissa Satakunnan maakunnassa. Se sijaitsee noin viisi kilometriä kaupungin keskustaajaman Lauttakylän luoteispuolella. Karhiniemen kylä on osa laajaa Kokemäenjoen laakson viljelyaukeaa. Pohjoisesta virtaava Kokemäenjoki kääntyy Karhiniemen kohdalla länteen kohti Selkämerta ja sen mutkaan muodostuu joen länsipuolelle noin 1–2 kilometrin levyinen niemi. Kokemäenjoen vastakkaisella rannalla sijaitsee Ripovuori, jonka laelta avautuu näköala Karhiniemeen.

Karhiniemeä pidetään Huittisten vanhimpana kylänä ja siellä on jo 1200-luvulla ollut myös paikkakunnan ensimmäinen kirkko. Sen paikalla on nykyään muistomerkki. Karhiniemessä sijaitsee lisäksi Hiidenkallio-niminen kallio, jossa on muinainen uhrilähde. Perimätiedon mukaan lähdettä on käytetty paikallisten asukkaiden kastamiseen kristinuskon saapuessa Huittisiin.

Historiikki-jutut  

Tervetuloa säilyttämään kotikylämme Karhiniemen vanhoja tietoja!

Toivomme palautetta, juttuja ja kuvia Karhiniemen historiasta tietäviltä!

Historioitsija Irja-Liisa Marku       irjaliisa.marku(at)pp.inet.fi 

Karhiniemen kyläseura ry / Antti Suomela   posti(at)karhiniemi.fi


 

 

instagram

Kannatusjäsen yritykset:Piharakennus J.Suomela Oy

huittinen, karhiniemi, karhiniemen kyläseura, juhlapaikka, häät, juhla, kylätalo, kyläkartano, puurijärvi, isosuo, seuratalo, ristiäiset, syntymäpäivät, bingo, kokemäenjoki, Unto, virkatalo, silta, lossi, lautta, hiidenkallio, uhrilähde