Lauttakylän Lehti
Yle Satakunta
Satakunnan Kansa
Iltalehti
Ilta-Sanomat
LAUTTAKYLÄ

Iso putkityö Huittisissa torstain vastaisena yönä

Wednesday, November 21, 2018, 03:14

Emauksenkadun huonokuntoinen vesiputki uusitaan kokonaan ja samalla erittäin syvällä olevia vesijohto nostetaan ylempään tasoon jatkossa helpommin tavoitettaviksi.

Huittisten kaupungin vesihuoltolaitos tekee vesijohtoverkoston liitostöitä Kolmikulmankadulla.

Liitostöiden takia vedenjakelu keskeytyy torstain vastaisena yönä iltakymmenestä aamukuuteen Vakkilan runkovesijohdon jakelualueella välillä Vakkilan vedenottamo - Kangastie - Mauru - Kirkonkyläntie - Kolmikulmankatu. Jakelukeskeytyksen alueeseen kuuluvat myös Vakkilan runkovesijohtoon liitetyt sivuverkostot.

Katkos koskee suoranaisesti noin sataa kiinteistöä. Siitä on varoitettu kirjeellä alueen asukkaita.

Emauksenkujan ja Malberinraitin alueella tehdyt vesihuoltotyöt paljastivat huonokuntoisen vesijhdon, mikä aiheuttaa mittavan vesikatkosoperaation.

−Työn edetessä alkoi kuopan reunasta tulla vettä kaivantoon. Heräsi tietysti heti epäilys, vuotaako meillä vesijohto, ja monttua laajennettiin, vesihuoltomestari Matti Suonpää kertoo. (..)

−Lopulta vuodon syyksi paljastui Emauksenkujalle lähtevä valurautainen vesijohtohaara, joka on todella huonokuntoinen, puhutaan suoraan sanottuna pommista.

Vuoto saatiin väliaikaisesti paikattua, mutta koska risteys on jo valmiiksi kaivettu auki, on järkevää samalla uusia vesijohto sekä asentaa runkolinjaan uudet venttiilit.

 

 

 

Lue lisää aiheesta tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Mikko Perttunen

Työllisyys-tilanteessa ei juuri muutoksia

Tuesday, November 20, 2018, 10:55

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuun lopulla 8,8 prosenttia. Kuvakaappaus Satakunnan ely-keskuksen verkkosivulta

Huittisten työttömyysprosentti oli lokakuun lopulla 5,9. Kuukautta aiemmin luku oli tasan kuusi.

Työttömiä työnhakijoita ely-keskuksen tilaston mukaan oli kuun lopulla 268. Avoimia työpaikkoja oli 123.

Huittisten tilanne on Satakunnassa kolmanneksi paras Säkylän ja Eurajoen jälkeen.
Satakunnan työttömyysprosentti oli 8,8.

 

Myös Sastamalan työttömyysprosentti oli lokakuun lopulla 5,9. Kuukautta aiemmin luku oli 5,6.

Ely-keskuksen tilaston mukaan työttömiä työnhakijoita oli 623. Avoimia työpaikkoja oli kuun lopulla sata.

Sastamalan työllisyystilanne on kuudenneksi paras Pirkanmaalla. Edellä ovat Punkalaidun, Lempäälä, Pirkkala, Vesilahti ja Kangasala.
Pirkanmaan työttömyysprosentti oli kuun lopulla 8,2

Syksyn ylioppilaat selvillä

Tuesday, November 20, 2018, 08:22

Lauttakylän lukion syksyn ylioppilaiden lista on kahden nimen mittainen.
Lauttakylän lukiolla uusi ylioppilas on Liisa Kultanen ja Lauttakylän lukion aikuislinjalla Topias Savijoki.

Vammalan lukiolla valkolakin saavat Aino Kankaanpää, Einari Korhonen, Ronja Lahtivirta, Anna Lumiainen, Emilia Ojansivu, Laura Punkka, Suvi Syrjänen.
Syrjänen suoritti kolmoistutkinnon.

Hyvä tapa jakaa jouluiloa

Tuesday, November 20, 2018, 03:16

Lahjan antaminen tai valmistaminen tuiki tuntemattomalle saajalle tuo iloa sekä antajalle että saajalle.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Huittisten paikallisyhdistys, Huittisten kaupungin sosiaalitoimi ja Lauttakylä-lehti ovat tehneet jo usean vuoden ajan yhteistyötä jakaakseen jouluiloa huittislaislapsille.
Viime vuonna itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi mukaan tulivat myös kaupungin ikäihmisten palvelujen asiakkaat.

–Lasten lahjat menevät kauttamme heille, joille lahja saattaa olla hänen ainoa pakettinsa tänä jouluna, kertoo Huittisten kaupungin perhetyöntekijä Toni Orpana.

Keräys alkaa maanantaina 26. marraskuuta ja jatkuu aina 12. joulukuuta asti. Kuusi on tuttuun tapaan Lauttakylä-lehden toimituksessa. Poikkeuksellisesti pakettikortteja voi noutaa aloituspäivänä iltakuuteen asti ja ovet ovat avoinna paketintuojia varten myös maanantaina 10. joulukuuta samoin kuuteen asti illalla.

Lahjan tulee olla uusi, käyttämätön joko ostettu tai itse tehty lahja. Lahjakortit ovat mieluisa ja helppo ratkaisu monelle lapselle, jolloin saaja saa varmasti haluamansa lahjan.

Ikäihmisille iloa on myös kukkalahjakorteista.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

Juttua päivitetty klo 08.26, korjattu päättymispäiväksi 12.12.

Satu Ojala

Roboa, digiä ja tekoälyä

Monday, November 19, 2018, 03:17

Jani Lautamäki on opintovapaalla päätoimisesta työstään ja opiskelee Robotiikka Akatemiassa Porissa. -–Robottien kohdalla vain ohjelmoitsijan mielikuvitus on rajana.

Kun valkoinen, 120 senttiä pitkä ja 28 kiloa painava, Pepper-niminen robotti kohtaa Jani Lautamäen koulun käytävällä, humanoidirobotti aloittaa kommunikoinnin tervehtimällä miestä.
–Kun on ensin sanottu heipat, niin sen jälkeen robotti alkaa soittaa suosikkisarjani Simpsoneiden tunnusmusiikkia, Lautamäki kertoo ja naurahtaa.

Pepper-robotit ovat Suomessa vielä melko harvinaisia, mutta Japanissa niitä on nähty kahvila-apulaisina tai hankittu kotiin jopa viihdykkeeksi. Lautamäen mukaan suurisilmäiset, lapsenomaisella äänellä varustetut ja pienikokoiset robotit voivat toimia esimerkiksi asiakaspalvelun tukena.

On turha pelätä, että robotti varastaisi jonkun työt. Mutta aivan varmasti sympaattinen Pepper kiinnittää ohikulkijoiden sekä potentiaalisten asiakkaiden huomion.

Robotin kohdalla vain ohjelmoitsijan oma mielikuvitus on rajana.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Pipsa Vatanen

14 uutta valtuutettua Sastamalan kirkkovaltuustoon

Sunday, November 18, 2018, 21:24

Sastamalan kirkkovaltuustoon valituista 27 henkilöstä yli puolet eli 14 on uusia valtuutettuja.
Valtuustoon valittiin uusina Markus Alajoki, Maritta Laiho, Pauli Pietilä Kiikasta, Lassi Ketola, Elisa Junttila, Harri Hakala, Pirjo Äijälä Keikyästä, Janica Isonokari, Jukka Holma, Jarkko Mäkipää, Karoliina Koivuniemi-Ollila Kiikasta, Esko Raskila, Jaakko Pirttikoski ja Mauri Tuominen.

Nykyisistä valtuutetuista paikkansa uusivat vaalien ääniharava Pirkko Esko (170 ääntä), Suvi Sianoja, Pentti Rantanen Keikyästä, Sirpa Keskinen, Mari Jokela, Satu Janhunen, Pirkko Lahtinen, Seppo Kulju, Auli Horelli, Sirkka-Liisa Saari, Pertti Brander Keikyästä, Seppo Laaksonen ja Aleksi Sandroos Keikyästä.
Sastamalan äänestysprosentti oli 19,1 eli äänestämässä kävi 3038 äänioikeutettua.

Valtuutettujen keski-ikä on 56 vuotta.

Uutista muokattu ja lisätty, että Pentti Rantanen on keikyäläinen.Sivun alkuun


SATAKUNTA  (YLE)

Valtatie 8 osaksi runkoverkkoa

Tuesday, November 20, 2018, 14:14

Valtatie 8 on määritelty kokonaisuudessaan pääväyläksi Turun ja Oulun väliseltä matkalta. Asiaa koskevan asetuksen on antanut liikenneministeri Anne Berner.

Seurakunta-aktiivi Porissa: "Jos Setan vierailut rippileireillä kielletään, vaadin kieltoa myös konservatiiviselle herätysliikkeelle"

Friday, November 16, 2018, 12:23

Jaakko Lehtosen mielestä SLEY-järjestön konservatiivisen materiaalin esittäminen rippileireillä on kiellettävä.

Suomalaisen tapa ostaa ruokaa muuttuu hitaasti: verkkoruokakaupassa käy edelleen vain harva, mutta itsepalvelukassaa käytetään jo ahkerasti

Friday, November 16, 2018, 10:30

Päivittäistavaraostosten nouto- ja kuljetuspalveluja kehitetään jatkuvasti. Markettikävijätkään eivät voi välttyä ostoksilla kaupankäynnin uusilta tuulilta.

Uusien radiotoimilupien saajissa useita sanomalehtiä

Thursday, November 15, 2018, 15:23

Viestintävirasto ja valtioneuvosto ovat myöntäneet uudet, harvinaisen pitkät radiotoimiluvat. Uusia lupia saivat muun muassa sanomalehdet, Mediatakojat sekä Ouluun ja Tampereelle laajentava Radio Helsinki.

Vip-lippuja Pori Jazziin, verorahoilla hankittuja puhelimia ja matkoja ulkomaille – syyttäjä vaatii Porin palveluliikelaitoksen ex-johtajalle ehdollista vankeutta

Thursday, November 15, 2018, 09:16

Eläkkeellä oleva ex-johtaja kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Poliisi on tutkinut asiaa vuodesta 2015 lähtien.

Seurakunnan kärjekäs Seta-keskustelu ei yllättänyt asiantuntijaa: "Kirkko on silti edistynyt hyvin"

Thursday, November 15, 2018, 07:03

Sateenkaariväen hengellisen hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävässä hankkeessa työskentelevä uskontotieteilijä arvioi, että kipukohdista huolimatta evankelis-luterilainen kirkko on monia muita uskonnollisia yhteisöjä avoimempi seksuaalivähemmistöjä kohtaan.


Sivun alkuun


SATAKUNNAN KANSA  Sivun alkuun


ILTALEHTI

Tesoman puukottaja on jätetty tuomitsematta rangaistukseen - näki näkyjä ja kuuli ääniä ennen veritekoa

Wednesday, November 21, 2018, 13:11

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomion Tesoman henkirikoksesta keskiviikkona. Vuonna 1994 syntynyt mies todettiin syyntakeettomaksi. Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1994 syntyneen miehen taposta. Henkirikos tapahtui joulukuussa 2014. Mies määrättiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimukseen. Tutkimuksen mukaan mies oli syyntakeeton. Käräjäoikeus vahvisti tutkimuksen kannan. Niin ollen miestä ei tuomita teosta rangaistukseen, vaan hänet määrätään psykiatriseen laitoshoitoon.

Katso suoraa lähetystä: Puolueiden puheenjohtajat tentissä!

Wednesday, November 21, 2018, 13:04

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ottavat toisistaan mittaa EK:n tentissä. Eduskuntavaalit lähestyvät ja kamppailu äänistä kovenee. Edustapuolueiden puheenjohtajat ottavat toisistaan mittaa Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) tentissä tiistaina noin kello 15.15. Iltalehti näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä. Tentissä käsitellään EK:n vaalitavoitteita. EK:n päätavoitteena on Suomen työllisyysasteen nostaminen yli 75 prosenttiin tulevan hallituskauden aikana.

Työtön intialaismies tunnustanut 9 tytön raiskauksen ja murhan - poliisilla ei resursseja tutkia seksirikoksia

Wednesday, November 21, 2018, 13:19

Mies pidätettiin maanantaina epäiltynä kolmevuotiaan tytön raiskausmurhasta viikko sitten Delhin laitamilla. Työtön 20-vuotias mies on nyt tunnustanut raiskanneensa ja murhanneensa viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana yhteensä ainakin yhdeksän tyttöä Delhissä ja kolmessa muussa kaupungissa. Uhrit ovat olleet 3-7-vuotiaita tyttöjä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kuntaliitolle uusi pomo - kokoomuksen ex-kansanedustaja voitti kokoomuksen nykyisen kansanedustajan

Wednesday, November 21, 2018, 13:13

Kuntaliiton uusi toimitusjohtaja on kokoomuksen entinen kansanedustaja Minna Karhunen. Hän voitti kokoomuksen nykyisen kansanedustajan Harri Jaskarin äänin 9-6. Kuntaliiton seuraavakin toimitusjohtaja on odotetusti kokoomuslainen, kun Kuntaliiton hallitus valitsi keskiviikkona tehtävään ex-kansanedustaja Minna Karhusen. Tehtävä on seitsemän vuoden määräaikainen.

Neljä suomalaista pidätetty Malesiassa - voivat joutua 5 vuodeksi vankilaan

Wednesday, November 21, 2018, 08:24

Suomalaiset jakoivat uskonnollista materiaalia julkisella paikalla. Neljä suomalaista pidätettiin Malesian Langkawilla keskiviikkona, sillä he olivat jakaneet uskonnollista materiaalia julkisella paikalla. Malesialaismedian mukaan suomalaiset olivat iältään 27-60-vuotiaita ja heidät pidätettiin hotellihuoneessa. Kaksi pidätetyistä on naisia, kaksi miehiä. Poliisi takavarikoi heiltä muistikirjoja, jotka sisälsivät Raamatun tekstejä. Lisäksi suomalaisilta takavarikoitiin kymmeniä kyniä.

Räjähdysonnettomuus yliopistoalueella Ruotsin Lundissa - alue eristetty

Wednesday, November 21, 2018, 11:57

Räjähdys sai luultavasti alkunsa laboratoriosta. Ruotsin Lundissa sijaitsevan yliopiston alueella on räjähtänyt, kertoo muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet. Puolenpäivän aikaan tapahtuneen räjähdyksen syy oli todennäköisesti laboratoriossa tapahtunut onnettomuus. Vielä ei tiedetä, loukkaantuiko joku räjähdyksessä.


Sivun alkuun


ILTASANOMAT

Haminan 100-metriseen lipputankoon ei nosteta lippua suunnitellusti

Wednesday, November 21, 2018, 13:28

Haminan suurlipputankoon ei nosteta lippua 3. joulukuuta.

Tesoman puukotus: Tappoon syyllistyneelle ei tuomiota – oli syyntakeeton

Wednesday, November 21, 2018, 13:21

Pirkanmaan käräjäoikeus totesi, että 24-vuotias mies syyllistyi joulukuussa 2014 tappoon Tampereen Tesomalla. Mies oli syyntakeeton. Hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.

Suora lähetys juuri nyt: Suuri puheen­johtaja­tentti – paikalla kaikki puolue­johtajat

Wednesday, November 21, 2018, 13:19

Eduskuntavaalien avaustahdit lyödään tänään, kun ISTV näyttää suorana eduskuntavaalien puheenjohtajatentin klo 15.20 alkaen.

Arabi­emiraatit tuomitsi britti­miehen elin­kautiseen vakoilusta – Britannia varoittaa seurauksista

Wednesday, November 21, 2018, 13:10

Arabiemiraatit tuomitsi keskiviikkona brittimiehen elinkautiseen vankeuteen vakoilusta.

Jari Pesosen taposta syytettyä epäillään nyt myös pontikka­tehtailusta ja vaimonsa uhkailusta

Wednesday, November 21, 2018, 13:03

Syyttäjä vaatii 41-vuotiaalle miehelle vähintään kymmenen vuoden vankeutta.

Neljä vuotta vanhan koulu­rakennuksen sisä­katto romahti ruoka­saliin – Skanska pahoittelee tilannetta

Wednesday, November 21, 2018, 12:36

Romahtanut kattorakennelma oli valmistunut vuonna 2014.


Sivun alkuun


(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään - Karhiniemen Kyläseura ry - Antti Suomela
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.

OK, ymmärrän tai Lisätietoja
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän